JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ylläksen ja lähialueiden retkeilyvinkit

Kuukkelin retkivinkit ovat mainio tapa löytää uusia, hienoa kohteita Ylläkseltä ja lähialueilta. Etsi hyviä retkivinkkejä kartalta tai käytä suodattimia oman mielenkiintosi mukaan.

Suodata

Sulje


41 1 2 3 4 ... 5 »
Talvella tykkylumiset puut kätkevät tuvan. © Timo Veijalainen

Talvella tykkylumiset puut kätkevät tuvan. © Timo Veijalainen

Talvella tykkylumiset puut kätkevät tuvan. © Timo Veijalainen

Talvella tykkylumiset puut kätkevät tuvan. © Timo Veijalainen

Mustavaaran autiotupa maastoutuu maisemaan

Entisestä porokämpästä Sammaltunturin kupeessa on sukeutunut suosittu levähdyspaikka etenkin talviaikaan.

24.10.2020

Maastopyörällä pidemmälle retkelle

Pyöräretkeily, pyörävaellus, bikehike, bikepacking ja monet muut termit ovat osa maastopyöräilyn lajikehitystä. Maastopyöräily on tullut voimakkaasti osaksi perinteisen jalkapatikoinnin rinnalle tarjoten uusia mahdollisuuksia nauttia kesäret­kei­ly­rei­teistä.

5.9.2020

Pyöräytä mustikka-piirakka retkiuunilla

Lei­po­mi­nen ret­ki­keit­ti­mel­lä tai nuo­ti­ol­la on yl­lät­tä­vän help­poa. Sii­hen tar­vi­taan yk­sin­ker­tai­sim­mil­laan vain kak­si si­säk­käin mah­tu­vaa kat­ti­laa, kat­ti­lan kan­si ja isom­man kat­ti­lan poh­jal­le vä­hän hiek­kaa, ki­viä tai vaik­ka fo­li­os­ta pyö­ri­tel­ty­jä pal­lo­ja ta­sai­sen läm­mön ai­kaan­saa­mi­sek­si.

4.9.2020

Auli Irjala

Auli Irjala

Hyttysiä huijaamassa Äkäsjoella

Loma Ylläksellä veljenpojan kanssa osui heinäkuun alkuun, mikä tarkoitti itikoita ja mäkäriä. Innokasta kalastajaa räkkä ei haitannut, mutta miten itse selviäisin pitkistä päivistä joella?

24.8.2020

Kierros pohjoisen keroilla

Yötön yö, hiekkaranta, kirkasvetinen Hietajärvi ja Hetta–Pallas-reitin helmet. Pallas-Ylläs Outdoorsin Timo Veijalainen yhdisti pyöräilyn ja telttailun. Näissä maisemissa nauttii sekä kokenut kuski että vasta-alkaja.

10.7.2020

Polkaise Äkäslompolon leppoisalle

Tämä reitti on omiaan sinulle, mikäli olet ensimmäistä kertaa kokeilemassa maastopyöräilyä tai haluat nauttia helpoista poluista ilman isoja haasteita. Reitti on hyvä vaihtoehto myös lapsiperheille.

10.7.2020

Kilpaile itseäsi vastaan: Ylläs MTB 2020 virtual

Yl­läs MTB ta­pah­tu­ma pe­ruun­tui ko­ro­na­vi­ruk­sen ta­kia, mut­ta ta­pah­tu­man jär­jes­tä­jät ovat ra­ken­ta­neet reit­ti­vaih­to­eh­don, jon­ka kuka ta­han­sa voi käy­dä aja­mas­sa. Kil­pail­la voit vaik­ka Stra­van seg­men­teil­lä tai it­se­ä­si vas­taan. Stra­vas­sa voit liit­tyä Yl­läs MTB klu­biin, jol­loin näet mui­den sa­maa reit­tiä aja­vien suo­ri­tuk­sia!

10.7.2020

Reittejä lapsiperheille

Luon­to­kes­kuk­sis­sa ja ret­kei­ly­rei­teil­lä on mo­nen­lais­ta näh­tä­vää ja ko­et­ta­vaa. Pal­las-Yl­läs­tun­tu­rin kan­sal­lis­puis­ton ko­ti­si­vuil­le on koot­tu lap­si­per­heil­le so­pi­vaa te­ke­mis­tä yh­teen paik­kaan.

10.7.2020

Luonnossa on lupa leikkiä ruoalla

Heinäkuu on oivallista aikaa retkeillä lasten kanssa luonnossa. Luonto on parhaimmillaan lapselle turvapaikka, jossa monet taidot kehittyvät. Aikuisen esimerkillä lapsi oppii paljon metsäluonnon monimuotoisuuden vaalimisesta ja hyvää tekevästä vaikutuksesta. Luonnossa oleminen synnyttää paljon tunnemuistoja, joihin liittyvät luonnossa tehdyt aktiviteetit. Retkiruoka on olennainen osa yhteistä tekemistä.

8.7.2020

Löydä oma retkeilyreittisi

Metsähallitus on juuri julkaissut uudet retkikuvaukset helpottamaan reittivalintaa. Esteettömien reittien kuvauksia tulee lisää kesän mittaan.

12.6.2020
1 2 3 4 ... 5 »

Hyvä lukija,

Kuukkeli tarjoaa sinulle aidosti paikallista uutisointia ja ajanvietettä – ympärivuotisesti. Tilaa Digi-Kuukkeli ja tiedät aina, mitä Ylläksellä tapahtuu.