Lentoaseman historia kansien väliin

LentoasemaTänä päivänä Tunturi-Lapin matkailun kannalta suuressa roolissa olevasta Kittilän lentoasemasta ilmestyi elokuun lopulla 136-sivuinen historiikki. Finavian kustantaman Volinaa Kittilän ilmatilassa -kirjan tekijä on rovaniemeläinen Tapani Ranta.

Ensimmäisen kerran teoksen tekemisen nosti esiin kentän pitkäaikainen päällikkö Kari Tohmo jo vuonna 2013, mutta silloin kentän historian kokoaminen kansien väliin jäi Rannalta muiden kiireiden jalkoihin.

– Pari vuotta myöhemmin lupauduin projektiin. Aika oli oikea, sillä kentän historian kannalta tärkeän ensimmäisen sukupolven osuus oli painumassa unholaan ja porukkaa oli jäänyt tai juuri jäämässä eläkkeelle, Ranta toteaa.

– Työ oli laajuudestaan johtuen haastava. Viralliset tiedot olivat puutteellisia, koska esimerkiksi kentän vuosikertomukset ja raportit puuttuivat. Tärkeimpiä tietolähteitäni olivat Finavian kautta saadut haastateltavat ja sanomalehdet.

– Toiminnan aloittamisesta jututin ensimmäisiä työntekijöitä ja päätösten teosta Finaviaa. Kaikkiaan haastattelin noin 30 henkilöä. Kari Tohmolta sain hyviä vinkkejä haastateltavista.

Kentän tulo vaati työtä

Syksyllä 1979 käyttöön vihityn lentokentän perustaminen ei ollut itsestäänselvyys, vaan sen valmistuminen vaati suuren määrän työtä kunnan päättäjiltä ja Tunturi-Lapin matkailuyrittäjiltä.

Toimittajan töistä eläkkeellä oleva Ranta kertoo Kittilän kunnanjohtajana toimineen Aarne Nikan olleen asiassa keskeisessä roolissa.

Kentän perustamiseen liittyneitä ensimmäisiä aloitteita Nikka teki jo vuonna 1974. Alussa kentän tarkoituksena oli toimia ainoastaan lennoston varalaskupaikkana, ja niin kävikin. Lennostolta kenttä siirtyi Ilmailuhallitukselle vuonna 1982, ja matkustajaliikenne sillä aloitettiin seuraavan vuoden alussa.

Reittilentojen saamiseen vaikutti ratkaisevasti Tunturi-Lapin matkailuyrittäjien lupautuminen maksaa kevääseen ajoittuneiden lentojen tappiot. Kolmen vuoden kokeilun jälkeen Finavia ilmoitti ottavansa liiketoimesta täyden vastuun. Ympärivuotinen matkustajaliikenne kentällä alkoi 1987.

– Vuosikymmenen lopulla Finavia lisäsi merkittävästi koneita ja reittejä ja esimerkiksi vuonna 1990 lennot lisääntyivät toistakymmentä prosenttia, Tapani Ranta kertoo.

Yksi kentän historian merkittävimmistä hetkistä oli, kun charter-liikenne käynnistyi joulukuussa 1993. Samalla huomattiin, että tilat käyvät pieniksi. Sen seurauksena aloitettiin rakennuksen laajennukset, joita sitten tehtiinkin kuudessa eri osassa. Kiitorata uusittiin 2015 ja tällä hetkellä Kittilän lentoaseman tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.

Kirjaa saa Kittilästä

Lentoaseman lisäksi Volinaa Kittilän ilmatilassa -kirjaa on saatavissa Kittilälehdestä. Teoksen kuvamateriaali on peräisin Lapin Kansasta sekä Kittilän lentoaseman ja kuvatoimistojen arkistoista. Kaikkiaan kuvituksena on noin 50 valokuvaa, joista arkistokuvien määrä on vajaat 30 kappaletta.

– Palaute kirjasta on ollut oikein hyvää. Pidän elinkeinojen ja paikallishistorian tallentamista  erittäin tärkeänä, Ranta toteaa.

– Volinaa Kittilän ilmatilassa on ensimmäinen kirjani, mutta olin aikoinaan mukana myös Kittilän Kaukosesta kertovassa Minä ja apteekin tyttö -teoksessa.

Jukka Rajala