Tossua toisen eteen – Äkäslompolon ympärijuoksussa 143 osallistujaa

Urheiluseura Ylläksen Nousun järjestämä Äkäslompolon ympärijuoksu juostiin lauantain 22. heinäkuuta. Juha Kaulanen Ylläksen Noususta kertoi, että tapahtuman osallistujamäärä on huidellut joka vuosi jotakuinkin samoissa lukemissa. Tällä kertaa kilpailuun osallistui yhteensä 143 juoksijaa. Heistä 80 kirmasi kilpasarjoissa ja loput 63 yleisessä sarjassa, jossa tyyli oli vapaa – kävellen, juosten, sauvoilla tai sauvoitta.

Kilpajuoksijat oli jaettu useampaan alasarjaan: naiset (8,5 km), miehet (8,5 km), lapset alle 16 vuotta/pojat, tytöt (5,5 km), lapset alle 12 vuotta/pojat, tytöt  (5,5 km), lapset alle 10 vuotta/pojat, tytöt  (5,5 km), lapset alle 8 vuotta/pojat, tytöt  (5,5 km). Miesten ykköseksi juoksi Viron ampumahiihtäjien Indrek Tobreluts ajalla 27:44,0. Naisten kilpasarjan voitti Ylivieskan Kuulan Anna-Kaisa Saari ajalla 30:45,8.

5,5 kilometrin mittaisen kuntosarjassa maaliviivan ylitti ensimmäisenä Veijo Honkaniemi ajalla 19:37,4.

Alla pieni kuvakooste tapahtumasta. Kuvaajana Kuukkelin 6-vuotias kesäavustaja Lenni Kaulanen.

Äkäslompolon ympärijuoksun tulokset tulevat kokonaisuudessaan Ylläksen Nousun verkkosivuille. Tapahtuma on urheilullinen lisä Ylläs Soikoon! -viikonlopun ohjelmistoon. Kuvia tansseista päivitetään pitkin viikonloppua tapahtuman Facebook-sivulle.

juoksu002
Kaikki sarjat starttasivat tasan kello 12.
juoksu003
Kunnanjohtaja Antti Määttä (533) ja vaimonsa Kati (217) lähtivät lasten kanssa lenkille. Antti juoksi kuntosarjassa vaunujen kanssa ajan 29:02,7 ja nappasi kolmikolle 28. sijan. Kati juoksi kilpasarjassa.
juoksu004
Vasemmalla Ylläksen Nousun Juha Kaulanen, oikealla tapahtuman yleisöä soitollaan viihdyttänyt Kauno Kaulanen.
juoksu005
Pytyt odottavat ottajiaan. Yksi näistä päätyi kotikulmien edustajalle, Team Sportia Äkäslompolon väreissä juosseelle Niklas Niskalle. Niklas tuli miesten kilpasarjan toiseksi ajalla 27:46,5.
juoksu006
Kannustajat levittäytyivät kylänraitille. Kuvassa juoksevat Mika Summanen (kuntosarja) ja Tuuli Summanen (kilpasarja).
juoksu007
Vammalan seudun voiman Veli Lampila juoksi alle 10-vuotiaiden sarjassa itsensä kärkeen ajalla 25:05,9.
juoksu008
Juha Kaulanen kuulutti maaliviivan ylittävien nimet, yleisö osoitti suosiotaan. Tapahtuman järjestelyissä on vuosittain mukana iso joukko Ylläksen Nousun aktiiveja.
juoksu009
Viimeiset metrit voi vaikka lentää.

juoksu010

juoksu011
Viron ampumahiihtäjien Ermits Kalev sijoittui miesten kilpasarjassa kuudenneksi.