Ylläs Soikoon! täyttää 30 vuotta

Puheenjohtajan sanat:

Ylläs Soikoon! -juhlavuoden ohjelmistoa kootessamme olemme halunneet nostaa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi esille erityisesti suomalaista tangoa, yhteistyökumppanimme Seinäjoen Tangomarkkinoiden tavoin.
Ylläs Soikoon! -tapahtuman alkuvuosista lähtien ohjelmavalinnoissa on pidetty tärkeänä, että esiintymässä on Seinäjoella valittuja tangokuninkaallisia. Merkkivuotemme kunniaksi tänä vuonna niitä on useita.
Karismaattinen Jari Sillanpää nousi koko kansan rakastetuksi tähdeksi voittamalla tangokuninkuuden vuonna 1995.
Ahkerasti lavoilla keikkaileva ja musikaaleissakin esiintyvä Tommi Soidinmäki sai nostaa tangokuninkaan kruunun päähänsä vuonna 2004.
Jarkko Honkanen osallistui vuoden 2014 tangofinaaleihin ja on Taiga-orkesterinsa kanssa kiertänyt ahkerasti Suomen tanssilavoja. Tangokuninkaaksi valittiin tuolloin erittäin sympaattinen Teemu Roivainen, joka on siitä asti ollut tanssikansan suursuosikki.
Valloittava ja valovoimainen Susanna Heikki Kolarista voitti Tangokuningattaren tittelin vuonna 2015 ja keikkailee ahkerasti orkesterinsa kanssa tehden työtä myös radiotoimittajana.
Monipuolinen, viihteellinen, 35-vuotisen laulajan uran tehnyt Meiju Suvas on ollut useampaan kertaan mukana Ylläs Soikoon! -tapahtumassa.

Korsuorkesteria kolmesti!

Tanssiorkestereiden SM-kilpailu SMORK oli kahdenkymmenen vuoden ajan merkittävä osa Ylläs Soikoon! -tapahtumaa.
Moni tämän maan tanssiorkesteri on päässyt uransa alkuun SMORKin kautta. Juhlavuonna meitä tanssittaa vuoden 1994 SMORK-voittaja Korsuorkesteri. Suosittu kokoonpano esiintyy tämän kesän tapahtumassa kolmena päivänä.
Viimeinen SMORK-kilpailu järjestettiin Ylläksellä 2009, mutta nyt SMORK-rintamalla taas tapahtuu: Ylläs Soikoon ry teki viime keväänä Kyösti Mäkimattila Oy:n kanssa sopimuksen SMORK-kilpailun järjestämisestä Seinäjoella Tangomarkkinoiden yhteydessä heinäkuussa 2017.
Ylläs Soikoon ry:n edustajana kilpailun tuomaristossa toimii hallituksen puheenjohtaja Tiina Walin-Jatkola.
SMORKin avulla halutaan tarjota tanssimusiikkia soittaville yhtyeille kehittymismahdollisuuksia ja työtilaisuuksia sekä ylläpitää tanssimusiikkikulttuuria.

Tiina Walin-Jatkola
Puheenjohtaja
Ylläs Soikoon ry

Ylläs Soikoon! 2017 ohjelma

Ylläs Soikoon! -tapahtuman Historiikki julkaistiin paperisessa Kuukkelissa 18. heinäkuuta. Kuukkeli on tilattavissa osoitteellisena hintaan 44 euroa/vuosi (sis. 19 numeroa).