Juhannusjuhlia molemmin puolin tunturia

Keskikesän suurinta juhlaa, juhannusta, vietetään Ylläksellä molemmin puolin tunturia.

Jounin Kaupan rannassa, Äkäslompolossa, juhlinta alkaa juhannusaattona 23. kesäkuuta kello 21 sytytettävällä lasten juhannuskokolla, jonka jälkeen juhlaväkeä viihdyttävät ensin nuoremmalle väelle suunnattu Valovuosi-bändi ja sen jälkeen Ylläksen kävijöille tuttu Kauno Kaulanen kumppaneineen.

Rannassa oleva iso juhannuskokko sytytetään puoliltaöin.

Äkäslompolossa juhannuksen juhliminen jatkuu seuraavana päivänä Jounin Kaupalla pidettävien Älyvapaiden kyläkisojen merkeissä.

Kello 14 alkavan leikkimielisen kilpailun lajeina ovat muun muassa kesäiseen tunnelmaan hyvin sopiva jääkalikkakisa, huutokilpailu sekä taakan raahaus.

Kilpailu viedään läpi kolmihenkisin joukkuein ja se kestää parisen tuntia. Osallistuminen on ilmaista ja ilmoittautua voi paikan päällä ennen tapahtumaa tai ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen mikko@routa.fi.

Hula hulaa Aurora Estatella

Ylläsjärven rannalla hotelli-ravintola Aurora Estatella juhannuksen vastaanotto käynnistyy kello 17 ja päättyy vasta aamukahdelta.

Illan livemusiikista vastaa pihalle pystytettävässä tentipissä esiintyvä pajalalainen Paloma and The Boys. Juhlaväki pääsee savusaunaan ja jacuzziin 15 eurolla. Saunaan tai porealtaaseen menijöiden toivotaan ottavan mukaan omat pyyhkeet.

Nälän iskiessä ulkogrillistä löytyy kesäisiä makuja sisältävää syötävää.  Erilaista juotavaa on tarjolla sekä sisällä että ulkona. Perinteinen juhannuskokko poltetaan illan aikana.

Lisäarvoa Aurora Estaten juhannukseen tuo Ylen Hulahula Suomi -kampanja, jossa yritys on mukana.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteutettava kampanja huipentuu juhannusaattona kello 22 tapahtuvaan maanlaajuiseen yhteistanssiin, jossa pannaan jalalla koreaksi Robinin Hula Hula -kappaleen tahtiin.

Huipun juhannus

Ylläsjärvellä keskikesän yötöntä yötä voi juhlistaa myös Yllästunturin huipulla sijaitsevan ravintola Cafe Gondolin juhannusjuhlissa.

Kello 19–01 pidettävässä tapahtumassa juhlijoita viihdyttää trubaduuri Eero Tiensuu. Kokko sytytetään kello 22.

Alle 18-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ainoastaan vanhempiensa seurassa. Omien juomien tai eväiden tuominen paikalle on kielletty.

Mikäli gondolihissi ei pyöri sääolosuhteiden vuoksi, tapahtuma peruuntuu.

Jukka Rajala