Meänmaan kulttuuripäivä Kolarissa 20. toukokuuta

Kolarissa nautitaan kesästä, kulttuurien kohtaamisista ja hyvästä ruoasta valtakunnallisena ravintolapäivänä 20. toukokuuta. Meänmaan kulttuuripäivä -teeman alle nivotussa tapahtumassa kuka tahansa voi perustaa väliaikaisen ravintolan, kahvilan, kioskin tai ruokakojun. Tavoitteena on saada väki molemmin puolin rajaa liikkeelle ja piristää Kolarin kylänraittia.

Tapahtuman kulttuuritarjonnasta vastaavat muun muassa Tornedalsteatern ja Ruotsin tornionlaaksolaisten keskusjärjestö Ruotsin Pajalasta. Lappean Martat järjestävät perjantaina ruokatyöpajan teemalla peruna.

Kiinnostuitko oman ravintolan pystyttämisestä? Ravintolan, kahvilan, kioskin tai ruokakojun väliaikainen perustaminen on mahdollista yksityishenkilölle. Kolarin kunta tarjoaa tilat Jokijalka 65:n kiinteistöstä. Lue lisäohjeet kunnan tiedotteesta.

Kolari tutuksi pyörällä

Kolarin pyöräilyvaellus 2017 käynnistyy Meänmaan kulttuuripäivänä eli lauantaina 20. toukokuuta. Ohjatun pyöräilyretken osallistujat kokoontuvat Kolarin kirkonkylällä Jokijalka 65:een kello 14. Lähtö kohti Saarenpudasta on kello 14.30.

Pyörävaellukselle voit lähteä myös yksin, ystäviesi kanssa tai perheen kesken ja ihan milllon vain kesän aikana. Rastipisteet on sijoitettu mahdollisimman tasaisesti ympäri kuntaa. Kerää leimoja, nauti kesästä ja tutustu samalla Kolarin kuntaan ja sen luontoon.

Molemmat tapahtumat ovat osa Kolari 150 -juhlavuotta.

Satu Renko