Palveluita tarvitaan sesongin loppuun saakka

Olen vieraillut Äkäslompolossa yli kahdenkymmenen vuoden ajan – useimmiten viikolla 17,  koska se on “oma” viikkomme, mutta myös muina aikoina. Äkäslompolon kyläraitilla on vielä häivähdys jotain vanhaa tunnelmaa, joka vetää tänne ja parhaillaankin ovat rinteet ja ladut loistokunnossa. Mutta: muutaman viime vuoden aikana on valitettavasti palvelutaso täällä hiipunut loppukeväästä. Yrittäjät sulkevat ovia vaikka kausi vielä jatkuu. Pakosti tulee mieleen, että osa yrittäjistä kuorii kermat päältä (ja tällä en tarkoita, että kuvittelisin elannon irtoavan täällä yhtään helpommin kuin muuallakaan) ja matkailijat jätetään palveluitta. En ole ollut laduilla yksin enkä ollut yksin Pyhän Laurin kappelissa konsertissa – kyllä meitä täällä vielä on.

Palvelut ovat alueen tärkeä jos ei tärkein markkinointivaltti ja kun hyvästä palvelutasosta aletaan lipsua, niin hyvää ei seuraa kenellekään – ei niille, jotka palvelevat asiakkaita koko kauden eikä niille, jotka katsovat, että kaikkia ei tarvitse palvella. Minä tulen tänne varmaan ensi vuonnakin, mutta tuleeko se matkaaja, joka on ensimmäistä kertaa käymässä ja kolkuttelee turhaan ovia? Ei tule! Kannattaa miettiä mikä on syy ja mikä seuraus…

Ritva Jukkara-Lyytinen
Kotka