Kuukkelin eräkurssi perheille 5. huhtikuuta – mukana Veikka Gustafsson!

Kuukkeli järjestää yhteistyössä Kansallispuistot tutuiksi -hankkeen nokkamiesten, Pepe Forsbergin ja Mikko Sorsan kanssa Kuukkelin lukijoille oman eräkurssin 5. huhtikuuta kello 10.
Kurssi on tarkoitettu aloitteleville retkeilijöille ja ensisijaisesti lasten kanssa luonnossa liikkuville.
Kurssilta saa vinkkejä siihen, mitä kaikkea metsässä voi lasten kanssa tehdä, minkälaisia harjoitteita tehdä lapsille, miten perusnavigointi luontuu ja minkälaisia erilaisia tapoja on tehdä tulet.
Jos sinulla ja perheelläsi on kysymyksiä tunturivaelluksista tai vaeltamisesta yleensäkin, nyt on tuhannen taalan paikka kysyä. Kurssilla on mukana myös vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson eli mukaan voi ujuttaa erittäin vaativiakin kysymyksiä.
Miehet ottavat kurssille matkaan omat hiihtovaellusahkionsa kamppeineen ja esittelevät talviretkeilyvälineitään.
Kurssille mahtuu parisenkymmentä osallistujaa ja siihen voi ilmoittautua osoitteeseen toimitus@kuukkeli.com tai palautelomakkeen kautta viimeistään tiistaina 4.4. kello 16! Laita mukaan yhteystietosi.
Jos kiinnostus on kovin suurta, pohdimme toisenkin kurssipläjäyksen järjestämistä, tai mahdollisesti arvomme osallistujat.
Kurssipaikka on Äkäslompolossa. Tarkempi paikka ilmoitetaan osallistujille.
Nyt pikapikaa ilmoittautumaan, ensimmäiset ilmoittautumiset ovat jo tulleet!

Veikan luento 5.4. klo 18 Saagassa

Kansallispuistot tutuiksi -hankkeen Pepe ja Mikko ovat retkeilleet lähes jokaisessa Suomen kansallispuistossa. Kaksikko julkaisee videoita Facebookissa retkeilyfoorumillaan, joka on noussut hetkessä Suomen suosituimmaksi.
Jokaista videota on katsonut yli 100 000 ihmistä. Facebookissa seuraajia on jo 45 000 ja videoilla on parhaimmillaan jakoja kolmatta tuhatta.
Viikolla 14 Pepe ja Mikko tulevat Ylläkselle. Veikan lisäksi mukana on Retki-lehden päätoimittaja Petri Laine.
Viikon ohjelma on tiivis. Alkuviikon miehet kuvaavat lähialueita ja yhteistyökumppaneita, keskiviikkona on yllä mainittu retkikurssi ja Veikan luento Lapland Hotel Ylläs Saagassa, torstaina on lähtö kolmen päivän hiihtovaellukselle.
– Veikan luennon ideana on tunturivaellus. Talvi on tietysti keskiössä, mutta kyllä siinä kesääkin sivutaan, Pepe valottaa.
– Veikka kertoo omista seikkailuistaan Etelänavalla ja mitä on tehnyt Himalajalla. Hänhän on valloittanut kaikki yli kahdeksan kilometrin korkuiset vuoret. Veikka kertoo, mitä se vaatii suunnittelulta, mitä on huomioitava turvallisuuden suhteen ja minkälaista se on, kun luottamuksen kanssaretkeilijöihin pitää olla vankkumatonta.
Luentoon on varattu tunti aikaa, mutta jos keskustelua ja kysymyksiä nousee, aika ei ole kiveen nakutettu.
Liput maksavat 20 euroa verkosta ennakkoon ostettuina, joko viestinä Facebookin Kansallispuistot tutuiksi -ryhmään tai Lapland Hotel Saagaan. Ovelta hinta on 25 euroa. Paikkoja luennolle on rajoitetusti. kuukkeli arpoo lippuja Facebook-sivullaan lähipäivinä – kannattaa olla kuulolla!

Hiihtovaellukselle 6. huhtikuuta

Kun luennot ja kurssit on paketoitu, on aika pakata myös ahkiot – torstaiaamuna Pepe, Mikko, Petri ja Veikka suuntaavat suksensa 69 kilometrin hiihtovaellukselle, jonka miehet dokumentoivat myöhemmin julkaistavaksi videoksi.
– Petri on Veikan tiimissä, ja minä ja Mikko muodostamme toisen tiimin. Yritetään vähän luoda kisaa tiimien välille, Pepe paljastaa.
Retken etenemistä voi seurata Facebookista Kansallispuistot tutuiksi -ryhmässä, jos yhteydet pelaavat.
Vaelluksen varrella miehet juttelevat muiden kulkijoiden kanssa, pistävät pystyyn extempore-arvontoja ja saattavatpa haastatella videodokumenttiinsa.
Hiihtovaellusta kuvataan paitsi miesten omilla kameroilla, myös kopterikameralla, jota avustaja käyttelee etäämmältä.

Satu Renko