Kierrätä kierrätyspisteisiin, mutta tipauta sekajätteet kiinteistön omaan astiaan

Otsikossa asia on tiivistettynä. Jätteiden kierrättäminen muovia myöten on helppoa myös Ylläksellä.
Äkäslompolossa on kaksi Rinki-kierrätyspistettä: toinen Jounin Kaupalla ja toinen ÄVPK:n kiinteistön pihalla Sivulantiellä, koirapuiston vieressä.
Ylläsjärven kierrätyspiste sijaitsee Eelin Kaupalla.
Kaikissa kolmessa kierrätyspisteessä on omat säiliöt paperille, kartongille, metallille ja lasille. Muovia voi kierrättää ainoastaan Jounin Kaupan pisteeseen.

Sekäjäte kiinteistön omistajan vastuulla

Sekajätteelle ei ole yleisiä astioita missään, vaan jokaisessa kiinteistössä tulee olla oma jätesopimus. Mikäli vuokraamassasi mökissä ei ole osoitettu sekäjätteille jäteastiaa, ota yhteys mökin vuokraajaan.
Jätehuoltoa hoitaa Kolarin kunnan alueella Hettula Oy, jonka kanssa voi sopia oman jäteastian tyhjennysvälistä. Jokaisella kiinteistöllä tulee olla sopimus, vaikka astia tyhjennettäisiin vain kerran vuodessa. Lisätietoa ja jätehuollon sopimuspohjan löydät osoitteesta www.hettula.com
Sekajätteitä ei saa jättää kierrätyspisteille eikä varsinkaan heittää teiden varsille, kuten joskus näkee edelleen tehtävän. Ylläksen valttia on puhdas luonto, joten pyritään suojelemaan sitä edelleen.

Sähkö-ja elektroniikkaromu kirkonkylälle

Sähkö- ja elektroniikkaromun voi kierrättää Kolarin kirkonkylällä Nuorten työpajalla sijaitsevaan konttiin. Osoitteessa Jokijalantie 95 sijaitseva kontti on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–15.
Teurajärvellä sijaitsevalle Lapiokuusikon jäteasemalle voi toimittaa sähkö-ja elektroniikkaromua sekä ongelmajätettä. Osoitteessa Kurtakontie 41 sijaitseva jäteasema on kevään aikana avoinna kello 12–18 seuraavina päivinä: 24.3, 7.4., 21.4. ja 5.5.

Petra Kannisto