Luopuisitko sinä autostasi?

Suomea viedään maailmankartalle MaaSin voimin. Sana on lyhenne englanninkielisestä termistä Mobility as a service. Perusajatus on yksinkertainen: oman auton omistamisen sijaan ostetaan liikkumista palveluna. Palvelu yhdistää eri liikkumisen muodot – yksityisautoilun, joukkoliikenteen, taksit ja vaikka pyöräilynkin – ja se on etsittävissä, varattavissa ja maksettavissa älypuhelimen sovelluksella.
Talouselämässä Suomen seuraavaksi Nokiaksi luonnehditun Maas Globalin toimitusjohtaja Sampo Hietanen haastaa jokaisen kysymään itseltään, mitä tapahtuisi, jos minä luopuisin autosta.
Älykkään liikenteen verkostosta, ITS Finland ry:stä, todetaan, että nykypäivänä liikenteessä kulkee yli miljardi autoa joka päivä ja numero tulee tuplaantumaan vuoteen 2020 mennessä.
Briteissä työmatkaajien autoissa on päivittäin 38 miljoonaa tyhjää penkkiä. Peking puolestaan antoi ilmanlaadusta punaisen hälytyksen vuoden 2015 lopulla – ensimmäistä kertaa koskaan.
Suomessa ilmanlaatu on vielä erinomainen, pohjoisessa jopa Euroopan puhtain, mutta siitä huolimatta on kiinnitettävä huomiota siihen, että täälläkin yksityisauto seisoo 96 prosenttia ajasta käyttämättömänä.
Liikkumisen palveluihin liittyviä hankkeita on toteutettu jokunen kautta Suomen. Pääkaupunkiseudulla palvelujen rantauttaminen on helpompaa, ja siellä yrityksiäkin on jo useita – on sähköautoihin luottavia, erilaisiin vuokraustaksoihin pohjaavia, eri liikennevälineitä yhdisteleviä ja vertaisvuokrauksen nimeen vannovia palveluja.
Haja-asutusalue on kaupunkia haastavampi valloittaa. Siitä huolimatta yksi liikkumisen palveluita tarjoava yritys, Share It Blox Car, rantautui vuoden vaihteessa Ylläkselle.
Kun maailmalla puhutaan Smart Citystä, älykäs kaupunki -käsitteestä, Share Itin toimitusjohtaja Paul Nyberg luottaa älykkääseen maaseutuun ja sen mahdollisuuksiin.
Share Itin vertaisvuokrauksessa palvelu perustuu sovellukseen, käyttäjät tuovat kaluston. Vielä viime vuonna toimintaa rajoitti se, ettei yksityishenkilö voinut vuokrata autoaan ilman, että sen rekisteröi vuokrakäyttöön. Nyt este on ylitetty ja kuka tahansa voi laittaa oman autonsa vuokralistalle.
Share Itin palvelussa on muutama auto Ylläkseltä, muun muassa kuuluisa keltainen filmitähti TIS-51 ja Share Itin oma sähkökäyttöinen Tesla. Vielä alkuvuoden aikana vertaisvuokraustoiminta ei ole löytänyt omaa paikkaansa.
Juurtuminen vie aikaa, mutta vaatii myös asennemuutosta ja rohkeutta. Ehkä siirtyminen käy vähitellen ja luonnostaan, sillä uudet sukupolvet eivät enää koe omistamista yhtä tärkeäksi kuin vanhempansa. MaaS Globalin Sampo Hietasen mielestä tosin muutos etenee liian hitaasti.
Toinen kompastuskivi – vaikkakin myös mahdollisuus – on mobiilisovellukset. Kun kännykkään pukkaa jo nyt tavaraa niin paljon, että se elää osittain omaa elämäänsä, miten hallita sovellusten viidakkoa?
Sovellus kerrallaan kenties, ja kokeilemalla ennakkoluulottomasti.
Myös ylhäältä tulevalla ohjauksella voidaan vaikuttaa asiaan. Liikenne- ja viestintäministeriö on uudistamassa lainsäädäntöä kokonaisuudella, jota kutsutaan Liikennekaareksi. Liikennekaaren myötä paljon puhuttanut taksiliikenteen kilpailija, Uber-palvelu, saanee siunauksensa.
Liikennekaari pitää sisällään huomattavan paljon muutakin. Sen toivotaan avaavan rajapinnat palveluissa, hinnoittelussa ja aikatauluissa. Finnairin ja VR:n rajapintojen avaaminen mullistaisi pelikentän.
Eduskunta päättää Liikennekaaresta tämän kevään aikana. Ensimmäiset lakimuutokset astuvat voimaan vuoden 2018 alusta.
Summa summarum: vuonna 1885 valmistettiin ensimmäinen nykyaikaisen polttomoottorin avulla liikkuva auto, ja nyt, vain reilut 130 vuotta myöhemmin, tilin tahkoaa se, joka ensimmäisenä lyö itsensä läpi innovaatiolla, jolla yksityisautoilusta päästään eroon.
Ylläs on mukana MaaS-marssin kärjessä omilla liikkumisen palvelun kokeiluillaan, joista löydät lisää sivuilta 20–21. Tarkoituksena on toteuttaa liikkumisen palvelut Ylläksellä niin, että matkailija voisi lomailla ja käyttää koko alueen monipuolisia palveluita ilman omaa autoa. Sovelluksiakaan ei tarvitse pelätä, sillä maksamisen voi hoitaa sovelluksen sijaan liikennevälineessäkin.
Tunturi-Lapin alueelle luodaan parhaillaan myös kansainvälisesti ainutlaatuista, tietoon perustuvaa liikenteen älykkään automaation testialuetta ja osaamiskeskusta. Hanke koostuu neljästä alaprojektista, jotka ovat liikenteen automaatio, digitaalinen liikenneinfrastruktuuri, älykäs väyläomaisuuden hallinta sekä MaaS, liikenne palveluna.

Ylläksen kylien ja Lainion lumilinnan välisen uuden, kahtena päivänä viikossa liikennöivän Ylläs Shuttlen, aikataulu on paperisen lehden sivulla 22.

Ylläksellä 16.3.2017
Satu Renko