Huipulla Puhaltaa tuo Big Band -musiikin Ylläkselle

Huipulla Puhaltaa -tapahtuma tuo Ylläkselle jälleen huikean joukon ammattimuusikoita ja big band -musiikista kiinnostunutta yleisöä.

Yhdessä 25-henkisen Boston Promenaden kanssa Ravintolamaailma Taigan lavalle nousevat suomalaisen soulin kärkinimi Sami Saari, SuomiLove-televisiosarjasta tutuksi tullut Osmo Ikonen, tapahtuman taiteellinen johtaja Sami Pitkämö sekä maamme musiikkikentässä paikkansa vakiinnuttanut Pete Parkkonen.

Taigan lisäksi muusikot esiintyvät Bistro Hississä ja Bar Kaapissa.

– Päätimme viisivuotisjuhlan kunniaksi kiinnittää kaksi aiemmin esiintynyttä artistia. He ovat Sami Pitkämö ja Pete Parkkonen. Jälkimmäiseen päädyttiin Huipulla Puhaltaa -tapahtuman Facebook-sivuilla järjestetyn yleisöäänestyksen myötä, Pitkämön rinnalla tapahtumaa järjestävä Jari Sevón huomauttaa.

– Nyt samalla rahalla saa enemmän, sillä torstai on Samien päivä ja perjantaina lavalle nousevat Osmo ja Pete. Heidän lisäksi laulusta vastaavat Bostonin omat solistit.

– Haastetta artistikiinnityksiin tuo se, että aika harvoilla on kappaleistaan valmiina big band -sovituksia. Sami on tosin tehnyt joillekin tapahtumassa olleille sovitukset. Kaikki huippuartistit eivät myöskään halua välttämättä edes esiintyä big bandin säestyksellä.

Muuttunut ajankohta

Pitkämö ja Sevón päätyivät siirtämään aiemmin tammikuussa pidetyn Huipulla Puhaltaa -viikonlopun maaliskuulle Ylläksen kävijöiden toivomuksesta ja halustaan saada tapahtumalle lisäyleisöä.

Alkuperäisen sopimuksen mukaan järjestäjillä ja Boston Promenadilla on viiden vuoden sopimus, minkä jälkeen tapahtuman jatkoa tarkistetaan. Se, saadaanko Ylläksellä tulevaisuudessakin nauttia Boston Promenaden ja huippuartistien yhteistyöstä, riippunee molempien osapuolten tyytyväisyydestä menneisiin vuosiin.

Varmimmin vastauksen asiaan kuulee saapumalla paikalle nauttimaan tämän vuoden musiikillisesta tarjonnasta.

– Sisäänpääsy on hyvä varmistaa hankkimalla ennakkolippu, Jari Sevón vinkkaa.

– Oman haasteensa järjestelyille tuo myös se, että nyt on ensimmäinen vuosi, kun ulkopuoliset tahot, Ylläksen Markkinointi ja Kolarin kunta eivät tue tapahtumaa rahallisesti. Sport Resort Ylläksen yritykset ovat mahdollistamassa tapahtuman toteutuksen, sillä heidän kauttaan saamme eri tuotteita ja palveluja.

Jukka Rajala