Hiihtolomat pulkassa ja suunta selvillä

Hiihtolomaviikot ovat paria päivää vaille paketissa. Ennen lomaviikkojen käynnistymistä pohdin, miten käy Suomen kansallislajin, hiihdon, kun eteläisessä Suomessa vietetään talvet aina vain leudommassa säässä, ja hiihto on lajinakin jo tiputettu pois opetussuunnitelmasta.
Mutta mitä vielä – Ylläksellä hiihtäjiä piisaa, myös tulevaa hiihtosukupolvea. Riemuliiterillä on järjestetty hiihtolomaviikoilla perinteiset Lastenhiihdot.
Ensimmäisissä Lastenhiihdoissa pertsaa sivakoi 117 hiihtäjää, toisissa 135. Kevään viimeiset kisat käydään juuri, kun tämä lehti on saateltu painoon.
Hiihtotaito ja hiihdon riemu ovat selvästi siirtyneet seuraavallekin sukupolvelle.
Riemua lisää Suomen menestys Lahden MM-hiihdoissa. Dramaattisista kaatumisistakin selvittiin – mikä olisi parempi esimerkki tuleville kilpahiihtäjille.
Ylläksellä hiihtolomat alkoivat ennätyslukemien siivittäminä. Vuokraamoissa hyllyt tyhjenivät kuin pääsiäisenä konsanaan, ja Sport Resort Ylläksen puolella hisseissä oli väkeä ruuhkaksi asti.
Kaikilla aloilla ihmispaljous ei kuitenkaan ole näkynyt. Jututtamani taksikuski valitteli ajojen vähyyttä. Kiire alkaa kuulemma vasta koululaisten hiihtolomien jälkeen, kun ”isojen poikien hiihtolomat” pyörähtävät käyntiin.

Lakkoilua kesken kuumimman sesongin

Viimeisen hiihtolomaviikon loppusuoraa varjostaa Ilmailualan Unioinin (IAU) ja Airprota edustavan palvelutyönantajien Paltan riita.
Lakko ja tukilakot uhkaavat käynnistyä perjantaina 10. maaliskuuta.
Lentoasemien toiminnasta vastaavan Finavian mukaan lakon vaikutukset koskevat useita lentoasemia, ei vain Helsinki-Vantaata.
Matkailu- ja ravintolapalveluiden edunvalvoja ja työmarkkinajärjestö MaRa ärähti jo asiasta.
Järjestö korostaa mahdollisen lakkoilun aiheuttaman vahingon merkittävyyttä erityisesti Lapin matkailulle.
”Kasvun jatkuminen edellyttää muun muassa sujuvia ja häiriöttömiä lentoyhteyksiä Aasiasta Helsinkiin ja sieltä edelleen muualle Suomeen.”, MaRan 8. maaliskuuta julkaisemassa tiedotteessa todetaan.
Myös Finnair on harmissaan lakon uhasta (HS 8.3.). Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt toivoo, ettei lakko vaikuttaisi Suomen maineeseen kiinnostavana matkailukohteena.
”On todella surullista, että lakkotoimet vaikeuttavat tuhansien asiakkaidemme matkustamista keskellä kiireisintä talvimatkustussesonkia. Finnair ei ole millään tavalla osapuolena tässä kiistassa, mutta lakon vaikutukset aiheuttavat asiakkaillemme suurta huolta ja vaivaa, ja meille miljoonamenetykset. ”
Finnair on vastannut Lapin kasvuun lisäämällä kaudelle 2017–2018 suoria lentoja Keski-Euroopasta ja Helsingistä Lappiin. Kittilään lisättiin neljä uutta viikkovuoroa.
Neuvotteluissa on tavoitteena nopea ratkaisu, kuten aina, kun lakko uhkaa. Parhaassa tapauksessa perjantain lakoltakin vielä vältytään.
Mutta jotain hyvää tässäkin tilanteessa: Lakkouhka herättää huomaamaan, kuinka Lapin matkailun arvostus kotimaassamme on nousussa. Ongelmat matkustamisessa Lappiin vaikuttavat koko Suomeen.
Arvostusta löytyy myös matkailijoilta, eikä se näy pelkästään matkustajavirtojen kasvuna.
Kun Sanomalehti Kaleva kysyi lukijoiltaan, mistä löytyy Pohjois-Suomen parhaat rinteet, Ylläs nappasi 22 prosenttia äänistä ja vei itsensä ykkössijalle. Eikä suotta.

P.s. Äkäslompolossa ajetaan viikonloppuna kaksipäiväinen Poro Cup -osakilpailu. Tapahtumaan on ilmoitettu 170 poroa. Katsojatavoite pyörii parin tuhannen huiteilla. Huomaattehan, että kilpailu vaikuttaa latujärjestelyihin lompolon jäällä. Lisää Poro Cupista löydät paperisen lehden sivulta 15.

Satu Renko
Ylläksellä 9.3.2017