Kuljetus Äkäsmyllylle ja Totovaaraan jo viikolta 7

Perinteisesti keskiviikkoiset Myllyhiihtokuljetukset Ylläsjärveltä ja Äkäslompolosta ovat alkaneet viikolla 8. Samalla viikolla ovat alkaneet myös uudemmat torstaiset Aakenushiihtokuljetukset Äkäslompolosta Ylläsjärven kautta Aakenustunturin itäpäähän Totovaaraan.
– Aikaisemmin kuljetukset alkoivat viikolla 8, mutta nyt kokeiltaisiin jo viikolla 7. Reitti, aikataulu ja hinta sama kuin aikaisempinakin vuosina, Äkäslompolosta Äkäsmyllylle keskiviikkoisin kuljettavan Rundgren Ky:n Lasse Rundgren viestitti viikolla 6.
Jo 70-luvulta asti hiihdetyn Myllyhiihdon perinteinen reitti kulki Kotamajan kautta ja Äkäsmyllyltä palattiin Äkäskero kiertäen takaisin. Kun Myllyhiihto ei ole mikään kilpahiihto, tulivat kuljetukset myöhemmin mukaan, jotta huonompikuntoisetkin pääsivät nauttimaan hiihdon tunnelmasta.
Aakenushiihtokuljetukset tuovat taas Iso-Totovaaran huipulla sijaitsevan Haavepalon hienot tunturimaisemat kaikkien ulottuville.

Kuljetusten aikataulut löytyvät paperisen Kuukkelin aikataulusivulta. Lehti on jaossa ilmaisjakelupisteissä ja tilattavissa osoitteellisena.