Kellokkaan kävijämäärä nousussa

Metsähallituksen Lapin luontokeskuksissa on kuluvan vuoden aikana käynyt ovi tiuhaan tahtiin. Erityisesti väki on löytänyt Ylläksen Kellokkaaseen ja Pyhä-Luoston Naavaan.
Kellokkaan kävijämäärä heilahti syyskuun loppuun mennessä yli 80 000 käynnin, mikä on lähes 4 000 enemmän kuin koko viime vuonna.
Metsähallitus on viime vuosina kehittänyt Lapin luontokeskuksiin uudenlaista toiminnallisuutta ja hakenut aktiivisesti uusia kumppaneita luontokeskuksiin. Kehitystyö yhdessä Lapin matkailun kasvun kanssa tuottaa nyt satoa.
– Monipuoliset tapahtumat ja näyttelytarjonta sekä palvelu asiakkaille yhden luukun periaatteella toimii matkailukeskuksissa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston puistonjohtaja Pekka Sulkava toteaa.
– Se, että meillä on retkeilyneuvonta ja matkailuinfo saman tiskin takana, on asiakkaalle, mutta myös alueen yrityksille ja meille retkeilypalveluja tuottaville täydellinen ratkaisu.
– Asiakas saa ajantasaista tietoa ja me saamme palautetta toiminnan kehittämiseen.
Luontokeskukset ovat nykyään monitoimitiloja, joissa on paljon houkuttelevia tapahtumia leffailloista näyttelyihin sekä perustehtäviä eli retkeilyneuvontaa ja alueen luonnon ja kulttuuriperinnön esittelyä unohtamatta.
Luontokeskuksissa on kahviloita ja ravintoloita, ja useissa luontokeskuksissa annetaan myös kuntien matkailuneuvontaa.
Yhteistyö saman katon alla olevien muiden toimijoiden kanssa hyödyttää kaikkia ja palvelee hyvin yhteisiä asiakkaita.
Luontokeskusten lisäksi myös kansallispuistoissa on ollut vilkasta.
Kansallispuistojen käyntimäärät julkaistaan tarkemmin ensi vuoden alussa.